Så vidt kinesiske nytår underholdning går, er nye Tang-dynastiet TVs kinesiske nytår spektakulære en relativt ny kid på blokken, at have gjort sin debut kun tre år siden. Det kan ikke betegnes som en varietér, og det er egentlig ikke en Broadway-musical, men det er anderledes end noget andet derude.

Før jeg deltog den spektakulære canadiske debut i Vancouver i sidste måned, havde jeg en idé om hvad de kan forvente, fordi min kinesiske venner rablende om det, plus jeg havde læst nogle salgsfremmende materialer sat ud af NTDTV. Hvad de forsøger at gøre med dette omrejsende show er genoplive sandt kinesisk kultur, som blev ødelagt af formand Mao og hans kommunistiske efterfølgere.

Gode gamle Mao jævnet templer, brændte antikke manuskripter, tortureret og dræbt intellektuelle, munke, og alle andre han ikke kunne lide. For at føje spot til skade, gjorde han alle bære sort pyjamas. I løbet af sin regeringstid, formået tælle hungersnød og alt andet, Mao direkte eller indirekte at slagte flere mennesker end de to verdenskrige sat sammen.

I dag, bruger det kommunistiske parti i Kina det kinesiske nytår, den største fejring af året for kineserne, som en måde at forherlige sig selv og fremme den kommunistiske filosofi af kampen og klassekamp. Men kinesiske centrale tv fire timers Spring Festival Gala af akrobatik, trylle handlinger og komedie sketches blegner i sammenligning den spektakulære elegante skildring af bedste af Kinas gamle kultur.

Med andre ord, det er traditionel kinesisk kultur uden den kommunistiske retorik, som skal være en forfriskende forandring for kineserne-hvoraf mange er ikke bevidste om deres sande kultur er, især dem født efter stor Kulturrevolutionen.

Det var forfriskende for mig også, men ikke af grunden. Om morgenen spektakulære, jeg vågnede op deprimeret — en usædvanlig tilstand for mig. Jeg gjorde ikke selv lyst til gå på alle, men jeg talte mig ind i den. Da jeg blev absorberet i den usædvanlige musik, utal af farver, de yndefulde bevægelser af dansere, begyndte jeg at føle opløftet. Der var en renhed om showet, noget ulastelig og fejlfrit, der gjorde et dybt indtryk på mig.

Hvis jeg har en klage overhovedet, ville det være at der var kun ét nummer spillet af erhuist Xi Xiaochun. Stykke spillede hun var så uforglemmelige og smuk, at publikum var nittet til hvert sekund af det. Erhu er en gamle to-strenget instrument, der kan producere en utrolig bred vifte af noter. Tilsyneladende, kinesisk musik flugter med naturen, den er baseret på de fem elementer metal, træ, vand, ild og jord.

Temaet for spektakulære er “Myter og legender”, og nogle af retsakter, der trækker på gamle legender fra tid af Buddha, Dao og Confucius — disse klogt væsener fra vej tilbage i Kinas 5.000-årige historie, der lærte medfølelse, dyd og uselviskhed. Kinas semi-guddommelige kultur kommer igennem i de forestillinger, forlader én med en vidunderlig følelse af… retfærdighed.

Så gå til spektakulære, og forkæl dig selv med en unik oplevelse. Hvis du ikke kan deltage i live show, kontakte bare NTDTV og de vil sende dig en video.