Bruger du for mange penge på transport hver måned, og mangler du inspiration til, hvordan du kan nedsætte dit forbrug på transport? Her i artiklen får du en række gode råd til, hvordan du kan dit rådighedsbeløb og spare penge på transporten.

Nedsæt udgifterne til din bil

Det første du kan gøre, er at nedsætte dine udgifter til din bil. Det kan du blandt andet gøre ved at kigge din bilforsikring efter i sømmene for at se, om du betaler for meget. Mange betaler for meget for deres bilforsikring uden, at de ved det. Et godt råd er at lave en sammenlign og indhente tilbud fra forskellige selskaber.

En anden ting du kan gøre, er at finde en billigere og mere miljøvenlig bil. Har du en ældre bil, betaler du sandsynligvis meget i grøn afgift. Ved at vælge en mindre og mere miljøvenlig bil, kan du spare penge på den grønne afgift. Ikke nok med det, så vil du også nedsætte dit benzinforbrug. Hvis din bil er gammel, vil det nok koste dig nogle penge at købe ny bil. Lav en udregning på, hvor hurtigt bilen vil være tjent hjem igen alt efter, hvor mange kilometer den kører på literen, samt hvor meget du sparer på den grønne afgift.

Gør brug af deleøkonomi

Hvis du jævnligt kører på trafikerede strækninger som ind til København eller til Århus, kan du med fordel oprette en profil på GoMore. Dette er en tjeneste, hvor du kan se, om der er nogle, der har brug for et lift. Ud over at tilbyde et lift, kan du også udleje din bil, når du ikke bruger den. Dette er en nem og hurtig måde til at få lidt af pengene hjem igen.

Lav en kørselsordning til arbejdet

En anden nem måde at spare penge på transporten på, er ved at lave en kørselsordning til arbejdet. Er i for eksempel flere, der kører fra den samme by, hvorfor så ikke køre sammen? I kan fortsat fastholde Jeres kørselsfradrag, og det bliver også en hyggelig tur. I behøver naturligvis ikke at køre sammen hver dag, men de dage hvor det kan lade sig gøre, kan der være nogle penge at spare.

Lær at køre mere miljøvenligt

En anden ting du kan gøre, er at blive bedre til at køre miljøvenligt. Mange nye biler har Eco indstillinger, der gør det nemt at køre mere miljøvenligt. Har du en ældre bil, er der dog også nogle ting, som du kan gøre for at blive en mere miljøvenlig bilejer. Du kan køre med lave omdrejninger, eller slippe gassen på vej mod et lyskryds. Så bliver der nemlig ikke tilført brændstof til motoren på mange nyere biler. Et andet tip er at springe et gear over, hvis det kan lade sig gøre. Du skal helst op i fart hurtigst muligt, så du kan køre med lave omdrejninger.

Lån penge til din nye bil

Vil du gerne have en ny og mere miljøvenlig bil, der kan nedsætte dine udgifter til transport? Så skal du med stor sandsynlighed ud at låne penge til din nye bil. Du kan selvfølgelig få nogle penge for din gamle bil, men det er ikke sikkert, at det er nok. Når du skal låne penge til din bil, har du flere forskellige muligheder. Du kan finansiere den gennem din bilforhandler, eller du kan låne penge i banken. Det kan sagtens betale sig at undersøge begge muligheder. Det gode ved bilforhandleren er, at de ikke har de store udgifter ligesom en bank har. De skal ikke betale løn til rådgivere og dyre lokaler. Deres sælgere er ude i bilforhandlerne, og derfor kan de levere meget konkurrencedygtige priser på mange biler. Uanset hvad bør du dog også høre din bank i forhold til at låne penge til en ny bil. Måske kan du tage et klassisk forbrugslån hos kviklanet.dk, eller også kan du tage et nyt lån i huset.